S63 AMG Coupé officieel 1 minute leestijd

Mercedes-Benz S63 AMG Coupe
Kort na de introductie van de S-klasse Coupé, heeft Mercedes-Benz de info vrijgegeven van de S 63 AMG Coupeé voor het debuut in New York. De auto krijgt de 5,5 liter V8 bi-turbo motor, die goed is voor 585 pk en 900 Nm. Eind september van dit jaar zullen de eerste auto’s worden geleverd.

AMG opsmuk
Het model is voorspel AMG, met grotere luchtinlaten aan de voorzijde, 2 dubbele uitlaten aan de achterkant en carbon fiber decoratie strips in het interieur. Aangepast is het ’tilt’ systeem, waarbij de vering in bochten wordt afgesteld om het overhellen van de auto tegen te gaan.

AMG 4Matic
Sinds kort is AMG begonnen met het leveren van 4Matic vierwiel-aandrijving, dankzij de AWD kan de 1995 kg wegende coupé in 3,9 seconden naar 100 km/h accelereren. Dat is 0,4 seconden sneller dan de standaard achterwie-laangedreven versie, die wel dezelfde begrensde topsnelheid van 250 km/h heeft. Ook het schakelen doen beide auto’s via dezelfde 7-traps Speedshift MCT versnellingsbak van AMG.

Edition 1
In het eerste jaar is de S63 Coupé te bestellen zijn als Edition 1, een full-options auto voor een kleine meerprijs. Wat de auto in de basis en als Edition 1 gaat kosten, wordt bekend wanneer de auto zijn publieksdebuut heeft gehad.Categorie(ën)