Publieksdebuut Deense supercar Zenvo ST1 1 minute leestijd

Zenvo ST1 Autosalon Geneve 2014-1
De mannen van Zenvo hadden het zich waarschijnlijk anders voorgesteld, toen hun ST1 naar de mannen van Top Gear werd gebracht. De auto werd door Jeremy Clarkson afgebrand, letterlijk en figuurlijk. Een PR-nachtmerrie die ze in Genève graag goedmaken met dezelfde ST1 die te zien was bij Top Gear.

2008
Dankzij Top Gear en vooral de discussie die na het programma ontstond, kent inmiddels iedereen Zenvo. De auto, een ontwerp van Christian Brandt en Jesper Hermann is echter al 6 jaar in ontwikkeling en is vaker op motor shows te zien geweest. Inmiddels is de ST1 nu echt productie-klaar en in Genève zijn de orderboeken geopend. Veel verkopen wil Zenvo niet, productie van de ST1 zou beperkt blijven tot slechts 15 stuks, voor € 802.000 per stuk.

Krachtig
Supercars moeten veel kunnen, maar vooral veel vermogen hebben. de ST1 heeft een Corvette LS7 6,8 liter V8 motor met turbo- en supercharger, goed voor 1.104 pk en een enorm 1.430 Nm aan koppel. Schakelen kan via een traditionele 6-traps handmatige transmissie. Dankzij een laag gewicht van 1376 kg kan de auto in 2,7 seconden naar 100 km/h accelereren naar een (elektronisch begrensde) 375 km/h.Categorie(ën)