Quant Concept uit Lichtenstein 2 minutes leestijd

Quant Nano Flow Cell Concept Car Autosalon Geneve 2014-1
Op Geneve heeft het Lichenteinse bedrijf NanoFLOWCELL AG de Quant Concept car gepresenteerd. Quant vindt zijn oorsprong 5 jaar geleden als project van NLV Solar AG en Koenigsegg, maar de Zweden haakte af om onbekende reden. Nu neemt het bedrijf de nieuwste versie van het concept mee, 5.26 meter lange luxe  met vleugeldeuren en 925 pk dankzij vier elektromotoren.

Ongelooflijk indrukwekkend
De Quant is een elektrische sportlimousine zoals nog niet eerder. Naast de enigszins vreemde styling, die ook wat hint naar het verleden met Koenigsegg, zijn de dimensies van het voertuig extreem. Met zijn 5.26 meter lengte, 3.2 meter wielbasis en 2.02 meter breedte is de Quant dan ook groter dan een Mercedes S klasse (5.25 , 3.17 en 1.9). De deuren stelen hierbij de show. Een indrukkende deuropening van maar liefst 2.068 meter, zorgt samen met de gullwing deuren voor een makkelijke instap. Eenmaal in de stoelen beland, wordt je begroet door een grote hoeveelheid hout en een futuristische interieur. Daarbij stopt het overigens niet. De vier elektromotoren, die elk een wiel aandrijven, zorgen samen voor een piekvermogen van 925 pk. Dit katapulteert de 2300 kg wegende limousine in 2.8 seconden naar de 100 km/h. Hou je het gaspedaal tot de bodem, dan bereik je uiteindelijk een topsnelheid van 380+ km/h. Een snelheid die ongehoord is voor elektrische voertuigen. Dit alles klinkt dan ook ongelofelijk goed als concept, misschien wel te ongelofelijk goed.

Nunzio La Vecchia
Oprichter, eigenaar en technisch directeur Nunzio La Vecchia is een Zwitser met een dubieus verleden. Grote claims zijn er over zijn persoon, hij zou een briljant wetenschapper zijn, een revolutionaire ontdekking gedaan hebben op het gebied van zonne-energie, twee succesvolle muziek albums op zijn naam hebben en in de vrije tijd die hij over heeft, piloot en racecoureur zijn. Toch schijnt binnen de wetenschappelijke wereld niemand hem te kennen. Onlangs verscheen ook een artikel waar uit blijkt dat Nunzio zijn doctorstitel heeft gekocht en dat hij is veroordeeld tot terugbetaling van 44 miljoen Zwitsers Franc. Misschien is het dubieuze verleden van de op een jonge Elvis lijkende Zwitser dan ook de reden dat Koenigsegg zich terug getrokken heeft uit het project. Wie nader kennis wil maken met hem, kan terecht op bijvoorbeeld zijn YouTube channel.

2015
NanoFLOWCELL wil voor volgend jaar vijf werkend Quants produceren, die dankzij een brandstofcel technologie een actieradius van 600 km moet krijgen en de prestaties van een hypercar. De indrukwekkende cijfers die staan voor het concept, zal het eerste productie model dan ook tot het uiterste drijven. Hopen dat de productie Quants  straks beter werken dan de press kit van NanoFLOWCELL, beide USB-sticks werkte namelijk niet.Categorie(ën)