Klassiek merk Ermini maakt comeback 1 minute leestijd

Ermini SeiOttoSei Autosalon Geneve 2014-1
Het klassieke sportwagen merk Ermini heeft op de Autosalon Genève een comeback gemaakt met de SeiOttoSei. Info en foto’s van de auto doken eind 2012 op, waarmee het merk uit een 52 jaar durende winterslaap is ontwaakt.
Mooi voorbeeld van een klassieke Ermini, de Siluro Sport aan de start van de Mille Miglia 2011.

Mooi voorbeeld van een klassieke Ermini, de Siluro Sport aan de start van de Mille Miglia 2011.

Lichtgewicht
De auto die is ontworpen door Giullio Cappellini wordt vooral gekenmerkt door zijn lage gewicht, 686 kg. Om het lage gewicht te benadrukken, is de auto hiernaar vernoemt (Sei Otto Sei Italiaans voor 6 8 6). Er is veelvuldig gebruik gemaakt van carbon fiber en aluminium, een 2 liter 4-cilinder motor van Renault gekoppeld aan een 6-traps sequentiële transmissie stuurt 315 pk naar de achterwielen.

Pasquale Ermini
Oprichter van het kleine automerk Pasquale Ermini is een echte Mille Miglia veteraan te noemen, met 4 overwinningen op zijn naam. Zijn auto’s konden in races goed concurreren tegen de grotere renstallen van Ferrari en Maserati. Wegens gezondsheidsklachten hield het automerk in 1962 op te bestaan.Categorie(ën)