Infiniti brengt concept met GT-R motor 1 minute leestijd

Infiniti Q50 Eau Rouge Concept GT-R powered Autosalon Geneve 2014-1
Om het partnership met Red Bull Racing wat kracht bij te zetten, heeft Infiniti op Genève de Q50 Eau Rouge Concept gepresenteerd. De auto lijkt productie-klaar en als het Japanse antwoord op bijvoorbeeld de BMW M5 en Mercedes-Benz E63 AMG. Als aandrijving is gekozen voor de motor uit de Nissan GTR, het moederbedrijf van Infiniti.

Twin-Turbo V6
Op de beursvloer werd niet raadselachtig gedaan over de aandrijving van het concept model, naast de auto stond de karakteristieke Twin Turbo, 3.8 liter V6 motor. De motor levert 568 pk / 600 Nm en kan daarmee binnen 4 seconden naar de 100 km/h accelereren.

Carbon
Uiteraard mag een flinke lading sportief carbon fiber niet ontbreken. Het dak, skirts en spiegelkappen zijn gemaakt van dit sterke, lichtgewicht materiaal. Ook is de auto lager en breder dan de standaard Q50.

Red Bull Racing
Het luxe merk Infinti staat niet bekend om snelle, sportieve auto’s, maar heeft wel al jaren een partnership met Red Bull Racing. Een sportief topmodel zou daarom logisch zijn, maar Infiniti heeft nog niet besloten of de auto daadwerkelijk in productie wordt genomen.Categorie(ën)