S-klasse Coupé debuut in Geneve 1 minute leestijd

Mercedes-Benz S-klasse Coupe Autosalon Geneve 2014-1
In Geneve heeft Mercedes-Benz de opvolger van de CL-klasse onthuld, die vanaf nu als S-klasse Coupé zal worden aangeduid. De luxe wagen meet 5 meter in lengte, kan worden versierd met Swarovski-kristallen en zal aan het einde van dit jaar in de showroom staan.

S500 & S63 AMG
In eerste instantie is de S-klasse Coupé te bestellen als S500 en S63 AMG, meerdere motoriseringen en een cabrio-versie staan later op de planning. Mercedes-Benz heeft daarmee een totaal alternatief voor de Bentley Continental GT en GTC. Andere concurrenten zijn de veel duurdere Rolls Royce Wraith en goedkopere BMW 6-serie.

Magic Body Control
Eén van de meest innovatieve systemen op de S-klasse is het weg-lezende Magic Body Control (MBC) systeem wat het onderstel voorbereidt op oneffenheden in het wegdek. Dit systeem is voor de Coupé aangepast en tilt-control is toegevoegd, het systeem beperkt het gevoel van body-roll tijdens het rijden.Categorie(ën)