Alfa Romeo 4C Spider schittert in Genève 2 minutes leestijd

Alfa Romeo 4C Spider Pre-production Autosalon Geneve 2014-1
De climax van een presentatie waarbij de historie van Alfa Romeo centraal stond, was de 4C Spider. Een enorm belangrijke auto voor Alfa Romeo die de terugkeer op de Amerikaanse markt gaat inluiden. Daarom is het witte model op de beursvloer nog een concept model, de officiële onthulling van het productie model zal volgende maand plaatsvinden in New York. Start van de productie laat nog even op zich wachten, begin 2015 zullen de eerste auto’s van de band rollen.

1995
Het is geen lichtvaardig besluit om een grote markt te verlaten, toch deed Alfa Romeo dat door in 1995 zich uit de VS terug te trekken. Het aanbod toentertijd sloot niet meer aan bij de vraag van de consumenten, iets wat ze nu wel verwachten met de 4C coupé en spider. De kleine sportwagens zijn een voorbode van nieuwe modellen, de Giulia en Alfetta zullen de concurrentie aangaan met Jaguar, Mercedes-Benz en Lexus.

Koplampen
Veel kritiek kreeg Alfa Romeo toen de koplampen van de 4C nogal verschilde ten opzichte van het concept. De mooi gevormde koplampen waren vervangen voor een onbegrijpelijk stuk carbon met 10 gaten voor de lampen, dat heeft Alfa Romeo gehoord. Daarom zal de 4C Spider de koplampen krijgen die het verdient en kopers van de 4C coupé kunnen nu ook de nieuwe units bestellen.

60 kg
De Spider versie van de 4C is op meer plekken iets aangepast, Akrapovic levert een centraal geplaatste titanium/carbon uitlaat, een canvas dak kan worden gemonteerd voor een onverwachte regenbui. De aanpassingen om van een coupé een cabrio te maken leggen wel extra gewicht in de schaal, de auto is 60 kg zwaarder geworden. De technische specificaties zijn gelijk gebleven.

Nederlands tintje
De 4C heeft, onderhuids, een Nederlands tintje. Het bedrijf Ten Cate (bekend van kunstgras velden en speciale militaire stoffen) levert de carbon vezels. Nu werken ze samen met Adler Plastics om een fabriek in Italië te realiseren waar de carbon fiber monocoques gebouwd kunnen worden.Categorie(ën)