Skoda heeft imago-boost dankzij VisionC 1 minute leestijd

Skoda VisionC Concept Autosalon Geneve 2014-1
Net als SUVs zijn de coupé wagens met 4 (of 5) deuren hot. Een trend die pas echt begon met de Mercedes-Benz CLS-klasse, gevolgd door de Audi A5 en recenter BMW 6-serie Gran Coupé. Ook wat lager in de markt is er aanbod met de Volkswagen Passat CC en Mercedes-Benz CLA-klasse. Skoda plot een concurrent met een ‘Octavia CC’, de VisionC. De auto is niet alleen een designstudie die productie-klaar lijkt, technisch gezien is het ook een interessante auto.

2016
Skoda heeft het imago van een goedkope, doch praktische auto-bouwer, iets waar de Volkswagen group niets aan heeft willen veranderen sinds de overname in 1991. Met de presentatie van de VisionC breekt het merk hiermee, de auto heeft herkenbare Skoda designelementen, maar is toch uitgesproken sportief. Geruchten over de komst van een sportieve 5-deurs coupé waren er al, er werd gesproken over een Octavia CC. Vorig jaar rolde er 920.000 auto’s van de band en Skoda zal erop gebrand zijn om binnen een paar jaar over het miljoen te gaan.

Aandrijving
Net als de lak, is de aandrijving groen. Met een kleine 1.4 TSI motor die zowel op benzine als aardgas werkt, de uitstoot is daarmee erg laag, slechts 92 gram co2 per km. De motor hebben we eerder gezien in de Audi A3 g-tron en Volkswagen Golf TGI.Categorie(ën)