Maserati eert mede-oprichter Alfieri 2 minutes leestijd

Maserati Alfieri Concept Autosalon Geneve 2014-1-4
Maserati bestaat 100 jaar en beloofde dat te vieren met een spectaculair concept model onthulling op de Autosalon Genève. Het onthulde model draagt de naam van één van de broers die het sportwagen merk oprichtte en staat op een ingekort GranTurismo MC Stradale chassis. De ’54 Maserati A6GCS zorgde voor de inspiratie van het retro-design van de Alfieri.

Presenteer Talent
Een vloeiende presentatie door Maserati’s CEO Harald Wester met tal van metaforen en referenties naar de geschiedenis van het merk gingen vooraf aan de onthulling. Het presentatie scherm ging omhoog en met luid gebrul kwam de Alfieri het toneel op rijden, wat tegelijk aantoont dat het niet zomaar een design studie, maar werkend model is. Harald Wester vervolgde dat de Alfieri ook een cadeautje is voor alle werknemers van Maserati, die hebben volgehouden in goede en slechte tijden. “Duurzame groei komt eraan”, sloot de CEO af.

Modellen gamma
Dat de Alfieri een werkend model is zorgt gelijk voor een stroom aan geruchten, over wanneer en in welke vorm de auto op de markt zal komen. In tegenstelling tot de GranTurismo is de Alfieri geen GT auto, maar een sportwagen, voor Maserati zou dit het modellen gamma sluitend maken.
Maserati zou hiermee de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld de Porsche 911, Jaguar F-Type en Mercedes-Benz SL-klasse.

Basis
Echter of Maserati hoge ogen zal gooien wanneer de auto (verwacht 2016/2017) op de prijslijst verschijnt is onzeker. Onderhuids is de Alfieri allemaal bestaande techniek.
De basis wordt gevormd door een met 240mm ingekort chassis van de GranTurismo MC Stradale, net als de aandrijving, 4,7 liter V8 motor en de Brembo carbon keramische remmen.

Charme
Maserati heeft een moeilijk te definiëren Italiaanse charme, waardoor kopers zich niet alleen laten overtuigen door prestaties of bouwkwaliteit. Wat dat betreft scoort de Alfieri enorm hoog en is de auto misschien wel het meest spectaculaire model van de 2014 Autosalon Genève.Categorie(ën)