Concept Estate centraal bij Volvo 1 minute leestijd

Volvo Concept Estate Autosalon Geneve 2014-1
Volvo heeft wat moeilijkere jaren achter de rug, een periode waarin de modellen achterbleven ten opzichte van de concurrentie. Het imago was stoffig saai geworden, nu dankzij 3 concept modellen kan het heel goed stijlvol saai worden. Centraal op de Volvo stand in Genève stond de Concept Estate, een moderne interpretatie van de P1800.
Volvo P1800 Brussel Autosalon 2014

Het klassieke P1800 model in Brussel.

SPA
De concept modellen van Volvo zijn niet zomaar door Thomas Ingenlath mooi ontworpen auto’s, de auto’s zijn met de SPA (Scalable Platform Architecture) basis een blauwdruk voor Volvo’s toekomst.

XC90
Nog dit jaar wordt de vernieuwde XC90 verwacht, de eerste Volvo die op de genoemde SPA basis staat. De 3 concept auto’s zijn ook een opwarmertje voor Volvo’s nieuwe designtaal.

Interieur
Volvo heeft ook veel aandacht besteed aan het interieur, waar nu een groot, centraal display is geplaatst. Net als bij bijvoorbeeld de Tesla Model S wordt met het touch-display alles bediend, alleen fundamentele functies hebben een fysieke knop gekregen. Ondanks alle moderne elementen, hint ook het interieur duidelijk naar de P1800, met bijvoorbeeld het stuur, roosters en het (nu digitale) instrumentarium.Categorie(ën)