Laatste Zonda Revolución 1 minute leestijd

Pagani Zonda Revolucion Autosalon Geneve 2014-1
Een grote publiekstrekker op de Autosalon Genève mag Pagani wel genoemd worden, met dit jaar een raar verschijnsel. De meeste aandacht viel niet de Huayra ten deel, maar het ‘oude’ model, de Zonda. Het was voor het eerst in 3 jaar dat de supercar bouwer weer met de Zonda op de beursvloer stond, dit jaar de vijfde en laatste Zonda Revolución. De auto is een doorontwikkeling van de Zonda R racewagen en is reeds verkocht aan een Japanner voor € 2,2 mln.

Geperfectioneerd
15 jaar, dat zit tussen de presentatie van de originele Zonda en deze Zonda Revolución. In die tijd is de basis hetzelfde gebleven en toch compleet anders en geperfectioneerd. De V12 Mercedes-Benz AMG motor (die ook in de CLK GTR AMG ligt) produceert 800 pk / 730 Nm koppel. De Monocoque is gemaakt met een combinatie van Carbon Fiber en Titanium, waardoor het rijklaar gewicht op 1070 kg komt.

Build to order
De 5e Revolución is misschien wel de laatste Zonda ooit gebouwd, tenzij er nog iemand met een zak geld Horacio Pagani kan overhalen voor nog één bijzonder model.

[nggallery id=184]Categorie(ën)