GT4 Stinger is styling prestatie van Kia 1 minute leestijd

Kia GT4 Stinger Concept Autosalon Geneve 2014-1
Begin dit jaar toonde Kia de eerste teaser-afbeeldingen van een nieuw concept model, de GT4 Stinger. De dag voor de start van de Autosalon kwamen we de auto al tegen op de beursvloer en waren onder de indruk. De auto heeft een 2 liter motor die 315 pk naar de achterwielen stuurt, met een krachtig design door de hand van Peter Schreyer.

GT4?
De naam GT4 Stinger is geen loze benaming, een aangepaste motor uit de Optima GTS race-wagen vormt het hart van de concept. In tegenstelling tot de raceauto, is er geen sequentiële versnellingsbak, maar een 6-traps handmatige versnellingsbak.

Design
Het uiterlijk is een kwestie van smaak. De auto staat op grote 20″ velgen met carbon fiber inleg, aan de voorzijde is een extra grote, typische Kia grille geplaatst. De A-stijl is nagenoeg niet zichtbaar, wat een vloeiende cabine geeft. De koplampen zijn verticaal geplaatst en zowel de koplampen als de omlijning van de grille doet mee met lichteffecten wanneer bijvoorbeeld rijmodi wordt geselecteerd.

Concept
Voor Kia is de GT4 Stinger die op de Detroit Motor Show zijn debuut maakte, nog een concept. Toch is de verwachting dat Kia de auto, in licht aangepaste vorm in productie zal nemen vanwege de unaniem positieve reacties. Het concept heeft nu al gezorgd voor een grote imago-boost onder de bezoekers van  de motor shows en daarom zou het een mooie trekpleister zijn voor de Kia showrooms.Categorie(ën)