Opel komt met Extreme Astra 1 minute leestijd

Opel Astra OPC Extreme
De oude tijden van het racen herleven bij Opel, ze nemen de Astra OPC Extreme mee naar de beursvloer van Genève. De auto krijgt tenminste 300 pk, de nodige sportieve opsmuk en een flinke gewichtsbesparing. Daarmee is de Astra OPC Extreme de meest krachtige hatchback op basis van de Astra OPC Cup.

Cup
Dat de auto op basis staat van de cup-racer is meteen zichtbaar, een spoiler op het dak en veel carbon fiber onderdelen zoals de motorkap, het dak, spatborden en wielen. De 2 liter viercilinder turbo-motor  is gekoppeld aan een handmatige versnellingsbak.

Praktisch
De auto lijkt niet het meest praktische vervoersmiddel, de achterbank is verwijderd, een rolkooi is gemonteerd samen met Recaro race-stoelen. Onopvallend rondrijden wordt ook lastig, dankzij veel stickers en gele details die refereren naar de kleur van Opel Motorsport.

Concept
De Astra OPC Extreme is eigenlijk nog een concept, wanneer er voldoende interesse is gaat Opel de auto bouwen in een kleine oplage.Categorie(ën)