Wanxiang koopt failliete Fisker 1 minute leestijd

Fisker logo Karma-1
Het Chinese bedrijf Wanxiang heeft voor $ 149.2 mln het failliete Fisker overgenomen. De overname volgt na een vreemde procedure, waarbij na een winnend bod door Hybrid Tech Holdings de veiling werd heropent door een hoger bod van Wanxiang. Saillant detail is dat het China’s grootste auto onderdelen bedrijf eerder A123 Systems overnam, die daarna de levering van accu’s aan Fisker staakte.

Oude management
In eerste instantie zou Hybrid Tech Holdings, eigendom van miljardair Richard Lee, voor 25 miljoen dollar eigenaar worden. Een bod van 35,7 dollar van Wanxiang zorgde ervoor dat de veiling werd heropend en een spel van verhogingen begon. Voor Hybrid Tech was er een duidelijke motivatie, het bedrijf heeft jaren lang geld geïnvesteerd in Fisker.

Definitief
Onderdeel van het bod van Wanxiang is ondermeer dat het bedrijf de schulden overneemt en de productie in Amerika opnieuw start. Helemaal definitief wordt de deal op 18 februari, wanneer de rechter de overname hoogstwaarschijnlijk zal goedkeuren.Categorie