Jaguar F-Type Coupé op Brussel 1 minute leestijd

Jaguar F-Type R Coupe Brussel Autosalon 2014-1
Na het debuut in LA, schittert de F-Type Coupé eindelijk in het continent van herkomst. De kleine Autosalon van Brussel is de eerste plek waar het Europese publiek kennis kan maken met de auto die een kont heeft om verliefd op te worden.

Foutloos?
Een echte Britse auto is niet perfect, kleine foutjes moeten je hieraan herinneren. De afwerking en materiaal keuze van het interieur laat nog steeds ruimte voor verbetering. Raar plastic wat moet lijken op carbon fiber zijn decoratie strips, op niet-direct zichtbare plekken zit raar vinyl-achtig materiaal en niet alles past even goed bij elkaar. Maar toch, wanneer je de auto bekijkt is het Jaguar vergeven.

Meer versies?
Liefhebbers van het F-Type model zijn druk aan de slag geweest om verschillende carrosserie varianten te verzinnen. Op basis van de F-Type Coupé is er een Shooting brake en Targa versie gemaakt, bij Jaguar reist de vraag of het model meer versies kan krijgen. Ian Callum, ontwerper van de F-Type onthulde dat Jaguar daadwerkelijk een targa versie overweegt.

Prijzen
Potentiële kopers hebben nu kunnen passen op de stand van Jaguar, wie wil bestellen kan vanaf € 85.150,- terecht bij de lokale Jaguar showroom. Voor het (afgebeelde) “R”-topmodel moet tenminste €148.700,- worden overgemaakt naar de dealer.

F-Type Coupé (340 pk) – €85.800,-
F-Type S Coupé (380 pk) – €101.300,-
F-Type R Coupé (550 pk) – €148.700,-



Categorie(ën)