M4 en M3 debuut in Brussel 1 minute leestijd

BMW M4 Brussel Autosalon 2014-1
Daags nadat de nieuwe BMW M3 en M4 zijn gepresenteerd in Detroit, staan de auto’s al in Brussel op de autosalon. De nieuwe “M” auto’s hebben een 3 liter bi-turbo zes-in-lijn motor, goed voor 431 pk met een gewicht iets onder de 1.500 kg. Prijzen heeft BMW Nederland nog niet vrijgegeven, de auto staat vanaf 21 juni bij in showroom.

M4
De BMW M3 Coupé heeft een vrij legendarische status gekregen over de jaren, maar wordt nu door BMW’s nieuwe typeaanduiding vervangen door de M4. Schakelen met behulp van een 6-traps handmatige transmissie, de M-computer zorgt voor tussengas tijdens bij het terugschakelen. Een 7-traps DCT M-transmissie, is optioneel.

Versies
Later dit jaar zullen nieuwe versies worden onthuld, zoals de M4 DTM raceauto voor het Duitse Touringcar kampioenschap. Een cabriolet versie zal worden onthuld tijdens het Goodwood Festival of Speed.

CSL
Desgevraagd verteld een woordvoerder van BMW dat er niet wordt gewerkt aan een extra sportieve versie van de auto. De e46 M3 was de laatste auto die de CSL toevoeging mocht dragen, maar het zal niet lang duren voordat de tuners los kunnen gaan op de sport-coupé.Categorie(ën)