Europese premiere van Porsche Macan in Brussel 2 minutes leestijd

Porsche Macan Turbo European Premiere Brussel Motor Show 2014-1
De Brusselse Motor Show heeft nog een belangrijke premiere te pakken, Porsche onthult de Macan voor het eerst in Europa. En ze hebben zich niet ingehouden, het turbo model staat centraal op de beurs, opvallend genoeg betreft het een model gebouwd voor de markt in de Verenigde Staten. De tellers geven miles per hour aan en ook aan de buitenkant zijn er verschillen zoals de reflectoren aan de zijkant. Morgen opent de beurs de deuren voor het publiek, maar wij namen vandaag al een kijkje om te zien of het voor de Nederlanders ook de moeite waard is.

Macan
Het compact-SUV model van Porsche werd ruim een maand geleden onthuld op de Los Angeles Motor Show, en kon rekenen op goedkeuring van de aanwezige journalisten alsook de gewone bezoekers. Maar goed ook, want Porsche heeft veel geïnvesteerd om het model te kunnen bouwen in grote getallen. Meer informatie over de Macan is te vinden in het artikel over de onthulling in LA.

Brussel
Wellicht is dit jaar een doorbraak voor de Brusselse Autosalon. Mede dankzij het tijdstip dat de beurs wordt gehouden, medio-januari, kunnen veel modellen die voor het eerst zijn gepresenteerd in de VS (Los Angeles in november, Detroit een paar dagen eerder) hier een Europese premiere maken. De locatie is ook uitermate geschikt voor een autosalon op niveau, want wie kent niet de Brusselse Expo met daarvoor het bekende atomium. Ook de infrastructuur is gunstig voor Nederlanders, het is eenvoudig te bereiken met de auto of de trein. De beurs wordt om het jaar gehouden, dus afwachten om te zien of de beurs het nog beter kan doen in 2016.



Categorie(ën)