Ferrari test een LMP1 bolide voor 24h Le Mans 1 minute leestijd

Ferrari LMP1 Prototype spyshot
Tijdens de kerstborrel hintte Ferrari baas Luca di Montezemolo duidelijk naar een terugkeer in de LMP1 klasse van de FIA WEC, nu is er een prototype gezien op Ferrari’s testcircuit Fiorano.

Rug toegekeerd
Het is bijna 50 jaar geleden dat Ferrari de 24-uur van Le Mans won in de hoogste categorie, met toen der tijd de ’65 250 LM. Na 1973 is er geen Ferrari fabrieksteam meer geweest in de LMP1 klasse. Een terugkeer in de LMP1 klasse zal nog wel even op zich laten wachten, verwachtingen zijn 2016.

Budget
Het moment van terugkeer op het hoogste niveau van endurance racing, kan te maken hebben met nieuwe budget regels in de Formule 1. Ferrari geeft aanzienlijk meer geld uit dan de regels die in 2015 van kracht worden, in plaats van besparen zou een deel van de Formule 1 resources kunnen worden toegewezen aan het LMP1 project. Ze zullen dan de strijd aangaan met bijvoorbeeld Audi, Toyota en Porsche.Categorie(ën)