Jaguar presenteert F-Type Coupé 1 minute leestijd

Jaguar F-Type Coupe
Het embargo op persberichten mocht niet baten, kort nadat de F-Type Coupé is gelekt, heeft Jaguar alle informatie van de nieuwe auto vrijgegeven. Met de introductie van de sportieve coupé, doet ook de “R” versie zijn intrede, voorzien met de 550 pk sterke motor van de XKR-S. Jaguar beloofd dat de auto dankzij een hogere torsiestijfheid beter op de weg ligt en scherper stuurt.

Rijders-auto
Reacties op de F-Type waren unaniem positief, ook het rijden met de F-Type is een feest, al is het rijgedrag meer die van een GT dan sportwagen. Diverse aanpassingen moeten de coupé scherper maken, zoals het tweede generatie Active Differential en het onderstel is op een aantal punten verbeterd.

F-Type R
Naast het topmodel van de F-Type range, doen meer noviteiten zijn intrede bij Jaguar. Zo is de auto voor het eerst te bestellen met het CCM (Carbon Ceramic Matrix) remsysteem. Naast betere remprestaties zorgt dit ook voor een afname in het onafgeveerde gewicht van 21 kg.

Debuut
Op de Los Angeles Motor Show zal de auto voor het eerst te zien zijn. Een Europees debuut zal begin volgend jaar plaatsvinden op de onwaarschijnlijke Autosalon van Brussel.Categorie(ën)