Zoute Grand Prix verslag 2 minutes leestijd

_DSC2918 as Smart Object-1

Op het einde van elk kalenderjaar vindt er een groot evenement plaats in het  mondaine Knokke-Heist. Door het jaar heen rijden in de Belgische badplaats al de meest exclusieve bolides rond, maar in oktober is het dan helemaal feest! Het evenement wordt elk jaar gehouden op 4 opeenvolgende dagen waarbij elke dag weer iets anders speciaals in petto heeft. Voor- en naoorlogse klassiekers, hedendaagse supercars, concepts en raceauto’s, allemaal zijn ze van de partij. Voor iedere autoliefhebber is er wat te vinden!

Top Marques
Op zowel  het Albertplein als in de Kustlaan van Knokke stonden  er 13 podia opgesteld met daarop de nieuwste luxe- en sportauto’s van automerken die mede het evenement sponsoren. Denk hierbij aan Jaguar die hun nieuwe F-Type uitgestald hadden en Alfa Romeo die maar liefst 2 4C’s op hun podium hadden staan. Op de dijk zelf stonden diezelfde automerken met een veel breder scala aan auto’s. Zo bracht Jaguar een fraaie rode XK-RS Convertible en een blauwe XF-RS mee.

Rally
De Rally van klassiekers duurde zelf 3 dagen. Het begon met een technische controle van de voertuigen op de eerste dag van het evenement. Gezien het groot aantal deelnemers werd hiervoor ook een hele dag uitgetrokken. Op vrijdag kon  je dan zien dat er kosten noch moeite was bespaard, een grote variëteit aan zeldzame en kostbare klassiekers begonnen dan aan hun 2-daagse ritjes en proeven. Van een oude Delage en een Porsche 356 tot meerdere Mercedes-Benz 300SL’s en een superzeldzame Aston Martin DB4 Zagato, iedereen keek er zijn ogen uit! Op zaterdag volgde dan de prijsuitreikingen waarbij alle auto’s onder grote belangstelling van een menigte nog eens over  het podium reden.

Concours D’Elegance
Het golfterrein van Knokke-Heist  werd op zondag omgetoverd naar een parkeerplaats voor enorm zeldzame en prijzige klassiekers. Deze werden dan onderverdeeld in een pre- en post-war categorie waarna een internationale en gerenommeerde jury de auto’s beoordeelden in 19 categorieën. De prijs voor bijvoorbeeld “Best in Show” ging naar een Maserati Boomerang die zijn leven begon als een niet rijdende concept. Niet alleen straat legale auto’s waren er aanwezig, een hevig gekleurde Porsche 917 Prototype won bijvoorbeeld de prijs voor “Most Exciting Design”.Categorie