Tactische 1-2 voor Red Bull 2 minutes leestijd

Sebastian Vettel Red Bull Racing Suzuka Japan Grand Prix 2013
Sebastian Vettel heeft in Japan zijn 5e Grand Prix op rij gewonnen. De tactiek van beide Red Bull Racing coureurs domineerde de race, die lang werd aangevoerd Romain Grosjean. De Lotus coureur kreeg lang de ruimte, tot de eindfase waarbij hij werd gepasseerd door de 2 Red Bull Racing auto’s. Eerst was dit Sebastian Vettel met een 2-stop strategie, gevolgd door Mark Webber die vertrok van Pole Position.

Start
Voor Mark Webber was het gevaar niet Vettel, Maar Grosjean. De Lotus rijder wist de leiding te pakken voor de australier gevolgd door Vettel. Giedo van der Garde kwam in aanraking met Marrusia rijder Jules Bianchi en ging rechtdoor de bandenstapels in bij bocht 1. Zijn race duurde daardoor nog niet eens 10 seconden.
Lewis Hamilton was ook een grote verliezer, een goede start werd verziekt door een lekke achterband, veroorzaakt door contact met Vettel. De schade aan de auto was te ernstig om door te gaan, in ronde 9 parkeerde hij de auto in de pitbox.

Vettel – Webber
Vettel maakte een getergde indruk, na problemen met zijn KERS het gehele weekend, had hij niet de gebruikelijke kalmte. Tijdens de race maakte hij meerdere foutjes, wat je normaal gesproken niet ziet bij de kampioenschapsleider. In de eindfase kwam hij wel goed in zijn element, en met een 10-tal rondes te gaan, kon alleen teamgenoot Mark Webber nog de winst van hem afpakken. Mark Webber bleef helaas voor hem te lang achter Romain Grosjean zitten en zag het gat naar Vettel groter worden.

Alonso
Sebastian Vettel kon op Suzuka kampioen worden, als hij won en Alonso niet meer dan 2 punten pakte. Uiteindelijk wist de Spanjaard als 4e over de finish te komen, waardoor Vettel over 2 weken waarschijnlijk wordt gekroond tot kampioen in India.Categorie