Vernieuwde Cadillac Escalade 1 minute leestijd

Cadillac Escalade 2014
In New York heeft Cadillac de nieuwe Escalade onthuld. Het is inmiddels de 4e generatie van de full-size SUV waarvan de reputatie niet geheel onbesproken is. De auto is leverbaar als korte (5,18 meter) en lange (5,7 meter) chassis configuratie. Volgend jaar zullen de eerste modellen worden gebouwd in de fabriek te Arlington (Texas).

Handvol
Hoewel de Escalade wereldwijd verkrijgbaar is, zal de auto waarschijnlijk niet vaak op Nederlandse platen worden gezet. Met zijn 2.700 kg gewicht en 6,2 liter V8 (420 pk / 623 Nm) zal de belastingdienst een flink bedrag op de bruto prijs gooien.

Trend
Natuurlijk gaat Cadillac met de LED-trend mee, op de voor- en achterzijde. Cadillac’s versie van Magnetic Ride is vanaf nu ook standaard op de 2- en 4-wiel aangedreven versies. De prijs en volledige specificaties zullen later bekend worden gemaakt wanneer de auto zijn weg naar de showrooms vindt.Categorie