Vettel wint verhitte GP Korea 3 minutes leestijd

Sebastian Vettel Red Bull Racing Grand Prix Korea 2013 Kimi Raikkonen Romain Grosjean
De Grand Prix van Korea was wederom een prooi voor Sebastian Vettel, die moeiteloos zijn 55 rondes op het International Circuit afwerkte. Na een snelle ronde, leunde hij achterover en liet hij de race actie voor zijn collegae. Daarbij eiste Sauber coureur Nico Hulkenberg een hoofdrol op, door uitstekend verdedigend rijden met P4 als beloning. Vettel’s teamgenoot Mark Webber zag zijn Red Bull Racing auto bijna in rook opgaan nadat hij was aangereden door Adrian Suttil.
Met nog 5 races te gaan is de voorsprong van Sebastian Vettel in het kampioenschap bijna niet meer in te halen.

Start
Bij de start een vervelend moment voor Felipe Massa die teamgenoot Fernando Alonso raakt na een spin in bocht 3. Ook Jenson Button had contact met teamgenoot Sergio Perez, hij moest de pits in voor een nieuwe voorvleugel. Massa en Button vielen terug tot achteraan het veld waar Sutil, ook door voorvleugel schade, al reed. Overigens had Vettel na 1 ronde al 2 seconden voorsprong op de rest van het veld, aangevoerd door Lotus coureur Romain Grosjean.

Hulkenberg
Na een derde van de race afstand, was de strijd om P5 waar het om draaide. Hulkenberg reed voor Alonso, Raikkonen en Webber, wat de coureurs anderhalve seconde per ronde koste. Halverwege de race zorgde bandenwissels dat deze groep werd opgebroken.
Aan het einde van de race begon dezelfde strijd weer, Hulkenberg voerde toen Hamilton, Alonso, Button en Rosberg aan. De Mercedes AMG van Hamilton kwam op centimeters afstand van Hulkenberg, maar kon door de  uitstekende tractie van de Sauber niet inhalen.

Safety Car
Weer werk aan de winkel voor Pirelli, Sergio Perez kreeg te maken met een vreemd incident waarbij het loopvlak van zijn rechterband afliep. Een groot gedeelte van het veld had al zijn 2e pitstop gemaakt toen er 4 rondes achter de SLS AMG Safety Car werden gereden.
De herstart was erg rommelig, met als grootste verliezer Mark Webber. Zijn auto vatte vlam nadat hij werd geraakt door Adrian Sutil, wat zorgde voor een vreemde situatie. Nog voordat de safety car het veld neutraliseerde, reed een Jeep met brandblussers naar de Red Bull Racing auto.
Na een korte periode achter de safety car, had Vettel wederom een goede herstart ten opzichte van Kimi Raikkonen. In de eindfase van de race kwam Grosjean aan de vleugel van Raikkonen, maar zag geen mogelijkheid om hem te passeren voor de 2e plaats op het podium.

Pech
Giedo van der Garde kende een mooie start, na 2 rondes reed hij op de 13e plaats. Een drive-through penalty voor het van de baan rijden van Bianchi gooide echter roet in het eten. Een incident waarbij beide coureurs te hard zouden hebben gereden achter de safety car, word later nog onderzocht door de stewards.
Paul di Resta had ook geen geluk, voor de 4e keer op rij viel hij uit. Nico Rosberg kreeg ook te maken met een vreemd incident, tewijl hij met KERS en DRS teamgenoot Hamilton inhaalde, liet zijn neus los. In de pits werd dit nog gerepareerd maar zijn race en podium kansen waren verkeken, hij finishte 7e.