Rolls Royce overweegt entree in SUV markt 1 minute leestijd

Rolls Royce Goodwood Revival 2012 off-road-1
Het gaat Rolls Royce voor de wind, de verkoopcijfers blijven groeien en de nieuwe Wraith lijkt ook een succes nummer te worden. Maar stilstand is achteruitgang, Torsten Muller-Ötvös blijft vooruit kijken en wil meer speciale modellen bouwen en overweegt een SUV. Het bevind zich nog in het meest prille stadium, waarbij het vooral draait om de vraag, past een SUV bij het imago van Rolls Royce?

Bespoke
Een van de pijlers van Rolls Royce is het bouwen van een auto volledig naar wens van de eigenaar. Het merk wil zich hier nog meer op toeleggen, waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van andere materialen en carrosserie vormen. Waarschijnlijk zal ook de toepassing van Carbon Fiber zijn weg vinden naar de zware auto’s die in Goodwood worden gebouwd. Op welke manier deze specifieke koetswerk afdeling in de markt gezet gaat worden zal blijken in de komende jaren.

SUV
De markt van SUVs (van kleine cross-overs tot de topmodellen) is niet alleen stabiel, ook in economisch moeilijke tijden blijft de vraag groeien. Binnenkort komt Bentley met een uber-luxe SUV, gevolgd door Lamborghini met een sportieve-SUV (beide merken onderdeel van VAG). De BMW-Group, waar Rolls Royce onderdeel van is, zal ook graag in dit nieuwe segment vertegenwoordigd worden.



Categorie