Audi plant productie Quattro Concept 1 minute leestijd

Audi Quattro Concept IAA Frankfurt 2013-13
Eerder deze maand presenteerde Audi Sport op de IAA Frankfurt de Quattro Concept. Het Plug-In Hybride studiemodel met 700 pk en 800 Nm is een preview van een sportwagen gepositioneerd boven de R8. De auto wordt onthuld precies 30 jaar nadat de originele Quattro werd onthuld op dezelfde Motor Show. Met 1850 kg is de auto wel een stuk zwaarder dan het 1300 kg lichte origineel. Wanneer Audi de auto in productie gaat nemen, zal in de toekomst nog duidelijk worden.

Styling
Zoals de originele Quattro heeft het Quattro Concept onopvallende vormen en wijkt maar weinig af van een concept dat het merk 3 jaar eerder toonde. Het model oogt nu wel een stuk meer productierijp en kan bovendien rijden.
Het interieur kent bijzondere elementen zoals in de lucht-roosters geïntegreerde bediening en een aantal Virtual 3D Displays.

Specs
Bij de originele Quattro ging het ook niet om het uiterlijk, maar de prestaties. Nu heeft Audi Sport een elektromotor gecombineerd met de 4 liter TFSI V8 motor, voorzien van Cylinder on Demand, wat cilinders kan uitschakelen wanneer er geen vermogen wordt gevraagd. De elektromotor (148 pk / 400 Nm) is geplaatst tussen de verbrandingsmotor en 8-traps Tiptronic versnellingsbak. Het verbruik komt daarmee op 2,5 liter voor 100 km terwijl de sprint naar 100 km/h in in 3,7 seconden is gedaan. Puur elektrisch rijden kan tot 50 km ver via de EV modus. Daarnaast is een Hybride en Sport modus te kiezen, in Sport modus is de topsnelheid 350 km/h.

[nggallery id=170]Categorie(ën)