Hattrick voor Vettel in Singapore 2 minutes leestijd

Sebastian Vettel Red Bull Racing Grand Prix Singapore 2013
Na een ijzersterke race in Italië, heeft de Duitser zijn 3e overwinning op rij behaald op het stratencircuit van Singapore. Hij vertrok vanaf Pole Position en controleerde de race van begin tot eind. Achter hem werden veel gevochten om posities, niet in de laatste plaats om een visitekaartje af te geven om volgend jaar weer een stoeltje te bemachtigen. Fernando Alonso was the best of the rest, Raikkonen reed vanaf P13 naar het podium.

Start
Rosberg kwam goed van de lijn en pakte even de leiding in de eerste bocht, voor 2 seconden. Vettel wist in de 2e bocht alweer de orde te herstellen en na 1 ronde had hij al bijna 2 seconden voorsprong op Rosberg en hij bleef wegrijden van het veld. Team genoot Webber had meer moeite, ook had hij technische problemen en uiteindelijk een opgeblazen motor in de laatste ronde.

Sitting Ducks
De slechte performance van het McLaren race team houdt aan. 10 rondes voor het einde leek Jenson Button, gevolgd door Sergio Perez nog op weg naar het podium. Door de safety car periode zat het veld dicht op elkaar en de beide McLaren’s hadden geen antwoord op de Mercedes AMG auto’s, de Ferrari van Massa en de Lotus van Raikkonen die zich naar het podium reed.

Safety car
Een Grand Prix van Singapore is niet compleet zonder Safety Car. In ronde 26 werd het veld geneutraliseerd na een ongeval van Daniel Ricciardo, waarmee de voorsprong van Vettel verdween. Toen het veld weer werd vrijgegeven, ging hij weer vol op het gas en in 10 rondes had hij weer een voorsprong van circa 20 seconden op Nico Rosberg gevolgd door Mark Webber.

Lotus GP
Het leek erop dat Lotus GP team dit raceweekend het liefst snel zou vergeten, Kimi Raikkonen had last van zijn rug en had een slechte kwalificatie. Teammaat Romain Grosjean had in de race pech met zijn auto vlak na de safety car periode, een lange pitstop wierp hem terug naar de achterkant van het veld. Een paar rondes later parkeerde hij de auto in de pitbox. Maar aan het einde van de race was het raikkonen die alsnog het podium zeker stelde, vanaf P13 had hij zich naar de voorkant van het veld gewerkt.

VDG
Giedo van der Garde reed een sterke race, op plaats 16 was hij halverwege de race aanvoerder van het achterveld. Dat was ook zijn eindresultaat, hij wist beide Marussia’s en zijn teammaat Charles Pic voor te blijven.Categorie