Alpina B4 verschijnt in maart 1 minute leestijd

BMW Alpina B4 Bi_turbo 2014
De BMW 4-serie is nog maar net uit, of tuner Alpina is al bezig met een meer potente versie van de auto. In Duitsland, vlakbij München werd deze ‘Werkstetswagen’ gespot, die volgend jaar maart op de de Autosalon Geneve zal debuten.

Kenmerken
Dat deze auto geen standaard 4-serie coupe betreft is simpel te zien, 2 dubbele uitlaten en grote 20″ Alpina velgen. Voor de basis heeft Alpina de 435i gepakt, die is voorzien van een 3 liter bi-turbo motor. Wanneer deze auto de fabriek verlaat, levert de motor 300 pk, Alpina zal daar minimaal 100 extra uitpersen. Daarmee zal de acceleratie naar 100 km/h uitkomen op rond de 4 seconden.

xDrive
BMW zal de motorisering aanpassen, topmodellen worden standaard uitgerust met xDrive  4-wiel aandrijving. Ook Alpina zal werken aan een 4-wiel aangedreven versie.
Uiteraard komt er later nog een race-uitvoering die de B3 GT3 moet opvolgen.Categorie(ën)