BMW werkt aan plug-in hybride X5 1 minute leestijd

BMW EfficientDynamics X5 e-Drive IAA Frankfurt 2013-1
Duurzaamheid was het centrale thema van BMW tijdens de IAA Frankfurt. Naast de i8 en i3 bracht BMW ook een concept versie van de X5 met plug-in hybride aandrijving. BMW belooft een topsnelheid van 120 km/h en een verbruik van 3,8 liter per 100 km.

Driving Pleasure
De auto combineert een 95 pk sterke elektromotor met een 4 cilinder turbo motor. Een sprint naar 100 km/h gaat  in ongeveer 7 seconden, enkel elektrisch kan er 30 km worden gereden. De bestuurder kan kiezen uit 3 PHEV rij modi, alleen elektrisch, bespaar accu en alleen brandstof. De X5 is niet de eerste SUV met een hybride aandrijving, Land Rover was ze voor met de Defender Electric Concept, en de Range_e Plug-In Diesel-Hybrid.

Verschillen
Het velg formaat is met 21″ niet saai te noemen, verder heeft BMW weinig veranderd aan het uiterlijk van de SUV. Subtiele lichtblauwe decoraties moeten het onderscheid maken tussen de eDrive en andere SUVs.Categorie(ën)