Golf R laat zich zien 1 minute leestijd

Volkswagen Golf R IAA Frankfurt 2013-1
In de zomer maanden had Volkswagen de Golf R al aangekondigd, op de IAA stond de auto centraal geparkeerd op de stand. Het is de eerste Golf die in minder dan 5 seconden naar de 100 km/h sprint, dankzij een 300 pk sterke 4 cilinder TFSI motor. Een groot verschil ten opzichte van de originele Golf I GTI, die het toen der tijd met 110 pk moest stellen.

Fans van het rijden
De Golf R en S3 delen veel onderdelen met elkaar, waaronder het Quattro/4Motion 4-wiel aandrijfsysteem. Fans van sportief rijden zullen ook blij zijn met het (elektronische) XDF sperdifferentieel. Naast de 7-traps DSG, kan ook worden gekozen voor handgeschakelde versnellingsbak. Meer informatie over de Golf R is hier te vinden.

[nggallery id=169]Categorie(ën)