S-klasse Coupe in concept vorm 1 minute leestijd

Mercedes-Benz S-klasse Coupe Concept IAA Frankfurt 2013-1
Op de IAA Frankfurt heeft Mercedes-Benz geen stand, maar een complete hal. Middenin stonden de primeurs geparkeerd met als hoogtepunt de nieuwe S-klasse Coupe Concept. Het model heeft de huidige S-klasse als basis, waaraan moderne CL-elementen aan zijn toegevoegd. De auto meet ruim 5 meter in de lengte en bijna 2 meter in de breedte. Wanneer de auto op de markt komt, met het de concurrentie aangaan met de Rolls Royce Wraith en Bentley Continental GT.

S-klasse Coupe
Het concept model geeft een goed beeld van hoe de S-klasse coupe eruit komt te zien. Wie wat futuristische elementen zoals de zij-spiegels, bumperpartij en interieur wegdenkt, heeft wel ongeveer het definitieve model voor zich. Opvallend is de ontbrekende B-stijl, daarmee geeft het model ook een goed idee voor de aanstaande cabriolet versie.

Techniek
In het concept model heeft Mercedes-Benz de twin-turbo 4.7 liter V8 geplaatst. Ook het Magic Body Control is geplaatst, dit systeem wat op de S-klasse debuteerde, scant het wegdek en stelt het onderstel in voor de omstandigheden. Daarnaast heeft Mercedes-Benz geëxperimenteerd met nieuwe methodes om bijvoorbeeld decoratiestrips te maken.Categorie(ën)