Ferrari 458 Speciale op de beursvloer 1 minute leestijd

Ferrari 458 Speciale-18
Een paar weken nadat Ferrari de 458 Speciale heeft onthuld, staat de auto te schitteren op de beursvloer in Frankfurt. De auto heeft noviteiten in zich, zoals de aandrijflijn en active aerodynamica, die ook op toekomstige modellen worden toegepast. De 605 pk sterke atmosferische V8 motor is de meest krachtige ooit gebouwd door Ferrari.

Pininfarina
Het nieuwste topmodel van Ferrari is ontworpen door haar eigen design afdeling, voor de 458 Speciale is nog de expertise van Pininfarina ingeroepen. Maar uiteraard het ontwerp bepaalt door de aerodynamische aanpassingen die zijn gemaakt om de auto nog sneller te maken.

Records
Traditioneel gezien rekent Ferrari de topmodellen, zoals F40, Enzo en LaFerrari niet onder zijn ‘productie modellen’. Daarom maakt het claims over de maximale G-krachten ooit (1,33g) en een aerodynamisch record van 1,5 E.Categorie(ën)