Jaguar’s C-X17 crossover 1 minute leestijd

Jaguar C-X17 Concept Crossover SUV-1
Een van de grootst groeiende modeltypes is zonder twijfel de (crossover) SUVs. Meerdere merken werken momenteel aan een een concurrent voor bijvoorbeeld de Porsche Cayenne/Macan, BMW X3/X5 en Audi Q5/Q7. Op de IAA Frankfurt presenteerde Jaguar een studiemodel dat binnen enkele jaren op de markt moet komen, als waarschijnlijk Q-Type.

Focus
Het toevoegen van een Crossover SUV past in de expansie strategie van Jaguar. Het merk wil meerdere auto’s toevoegen aan het aanbod, waarbij met name de goedkopere executive modellen het merk een boost moeten geven. De C-X17 Concept staat op een lichtgewicht PLA aluminium frame, wat als eerste zal worden toegepast op de X-Type opvolger die in 2014/2015 wordt verwacht.Categorie(ën)