Productieversie BMW i8 1 minute leestijd

BMW i8 IAA Frankfurt 2013-1
Na jaren van ontwikkeling, heeft BMW op de IAA Frankfurt de productieversie van de i8 gepresenteerd. Achterin ligt een 1.5 liter TwinPower 3-cilinder benzine turbomotor, die samen met een elektrische motor 362 pk en 570 Nm levert. Dankzij het lage gewicht van 1490 kg is het goed voor een acceleratie naar 100 km/h in 4,4 seconden met een topsnelheid van 250 km/h. Maar uiteraard draait de auto om het lage verbruik van 2,5 liter op 100 km en een CO2 uitstoot van 59 gr/km. BMW hoopt in het eerste kwartaal van 2014 te beginnen met de levering.

Concepts
Ruim 4 jaar geleden bracht BMW voor het eerst een concept naar Geneve dat model staat voor de i8. Sindsdien zijn er meerdere versies geweest en is er uitvoerig getest met gecamoufleerde modellen. In grote lijnen is de auto wel hetzelfde gebleven, 4,7 meter aan carbon fiber (CFRP) en aluminium. De auto biedt ook ruimte voor 2 kleine passagiers achterin.

Aandrijving
De motor van de BMW i8 is geplaatst achter de achterbank en stuurt het vermogen naar uitsluitend de achterwielen. De elektromotor is voorin geplaatst en drijft de voorwielen aan via een 2-traps automaat. Uiteraard is het accupakket laag en centraal geplaatst.

Groen
Naast de auto zelf, verteld BMW ook graag over de methode van produceren. De CFRP fabriek in de Verenigde Staten is namelijk CO2 neutraal, terwijl stroom voor de i8 productielijn in Leipzig komt van (lokale) windmolens.Categorie(ën)