Bentley’s sportieve V8 S 2 minutes leestijd

Bentley Continental GT V8 S GTC V8 S IAA Frankfurt 2013-1
Bentley heeft zijn modellen Continental V8 modellen iets sportiever gemaakt en de toevoeging ‘S’ meegegeven. Op de IAA Frankfurt heeft het Engelse merk een witte Continental GT V8 S en een rode GTC V8 S meegenomen. Bentley heeft blijkbaar niet zo veel met een logisch verloop in het modellen gamma, de auto is namelijk sneller dan het (een euro ton duurdere) W12 topmodel. Vanaf begin volgend jaar staat de auto bij de dealers.

4,5 seconden
De bi-turbo V8 heeft van Bentley een kleine upgrade van 21 pk gekregen, goed voor een totaal van 528 pk met 680 Nm koppel. Dit is goed voor een sprint naar 100 km/h in 4,5 seconden, 0,1 seconde sneller dan de meer krachtige maar ook zwaardere Continental GT met W12 motor.

Uitrusting
Naast de bescheiden motor upgrade, is ook het onderstel aangepast en is de uitrusting aangepast naar het sportieve karakter van de auto. De versnellingsbak is aangepast naar een short-ratio, terwijl de versnelling langer wordt vastgehouden. De auto ligt 10 mm lager op het asfalt, terwijl de schokbrekers 45% voor en 33% achter harder zijn afgesteld. Ook de besturing is scherper gemaakt en geeft meer feedback over het wegdek. Tot slot mogen uiteraard een front splitter, side sills en diffuser achterop niet ontbreken.

Bentley Continental GTC V8 S

Bentley Continental GT V8 S



Categorie(ën)