Lamborghini toont Squadra Corse 2 minutes leestijd

Lamborghini Gallardo LP570-4 Squadra Corse IAA Frankfurt 2013-1
Geruchten over een Gallardo opvolger concept bleken geen waarheid, op de IAA Frankfurt toonde Lamborghini wel de (waarschijnlijk) laatste versie van de Gallardo, de LP570-4 Squadra Corse. De auto gespoten in saai zilver is de snelste Gallardo voor de straat tot nu toe. De auto ontleent zijn naam van de race-versies en heeft bijvoorbeeld dezelfde motor, quick-release motorkap en achtervleugel. Lamborghini heeft de auto voor € 191.100,- in de prijslijst gezet, let wel: dit is exclusief belastingen.

Laatste Gallardo(?)
Bij meerdere modellen van de Gallardo werd verwacht dat het de laatste zou worden. Dit jaar hoorde we in Geneve dat de Gallardo nog steeds goed verkoopt, een zoveelste uitvoering is daarmee misschien wel logisch. De auto deelt zijn basis met de Super Trofeo race auto, waarbij de 5 liter V10 motor goed is voor 570 pk, de kracht wordt verdeeld over alle 4 de wielen. Race invloeden zijn ook in het interieur te vinden, in totaal weegt de auto met 1340kg, 70 kg minder dan een standaard Gallardo. Overigens doet de naam Squadra Corse wel vermoeden dat in Sant’Agata Bolognese nog wordt gewerkt aan een ‘Limited Edition’ Gallardo ‘Final Edition’.

Racedivisie
De benaming van de Gallardo is niet zomaar gekozen, Lamborghini heeft sinds kort al zijn race activiteiten onder dezelfde afdeling geplaatst en Squadra Corse genoemd. De specificaties van de auto zijn er ook naar, 0 naar 100 km/h is binnen 3,4 seconden bereikt en een topsnelheid van 320 km/h.



Categorie(ën)