Vettel onaantastbaar in Italië 1 minute leestijd

Sebastian Vettel Red Bull Racing Grand Prix Italie 2013
Sebastian Vettel heeft op overtuigende wijze de Grand Prix van Italië gewonnen. Het race weekend verliep voor Red Bull Racing niet zonder incidenten, problemen met de versnellingsbak speelde de bolides ook tijdens de race parten. Een langzame pitstop van nr. 2 Fernando Alonso zorgde er echter voor dat de Duitser onbedreigd naar de finish streep kon rijden.

Gevechten
Ondanks dat de race verliep zonder grote incidenten, maakte veel gevechten op de baan de race nog spectaculair. In de eerste bocht blokkeerde Vettel nog, maar wist al in de eerste ronde een voorsprong van ruim een seconde op te bouwen op Felipe Massa. Lotus coureur Kimi Raikkonen kende een minder gelukkige start, door schade aan zijn vleugel moest hij gelijk de pits in, hij finishte 10e. Mark Webber had tijdens het raceweekend naast de versnellingsbak, ook een probleem met KERS, ondanks dat finishte hij toch 3e.

Monza
Op het Italiaanse circuit Autodromo Nazionale Monza zijn de meeste Formule 1 races ooit verreden, dit jaar was het voor het laatst dat de V8 motoren waren te horen.



Categorie