Wat te verwachten op de IAA Frankfurt 7 minutes leestijd

IAA Frankfurt 2013 Poster Die automobilste Show der Welt
Dit jaar wordt de IAA Frankfurt het podium van een ongekend aantal primeurs, concepts, facelifts en volledig nieuwe modellen zullen er voor het eerst te zien zijn. 10 en 11 september zijn de persdagen waarna de beurs is geopend voor bezoekers, die, traditiegetrouw, in grote getallen door de Messe zullen lopen. Wij zijn aanwezig op de beursvloer en geven alvast een overzicht van wat er wordt verwacht.

Alfa Romeo Giulietta Facelift
Voor het volgende jaar komt het Italiaanse Alfa Romeo met een vernieuwd model van de Giulietta. Het merk heeft het zwaar onder de crisis en kan een verkoop-impuls goed gebruiken.

Alpina B6 Gran Coupé
Gerenommeerd tuner van BMW, Alpina, komt eindelijk met een tuning programma voor de Gran Coupé. Op de beursvloer in Frankfurt zal een volledig uitgedoste Gran Coupé worden getoond aan het publiek én potentiële klanten.

Audi A8 Facelift
De A8 is een model dat weinig veranderd, de facelift is daarom ook weinig opzienbarend. Naast het basismodel worden ook gelijk de meer potente modellen gepresenteerd zoals de A8 W12 en S8.

Audi Quattro
Precies 30 jaar na de onthulling van de originele Quattro, eert Audi Sport deze milestone met een concept auto die model staat voor een productiemodel gepositioneerd boven de R8. Naast de Quattro zou Audi mogelijk ook met een MPV concept komen.

Audi S3 Cabriolet
Nog nooit maakte Audi een cabriolet versie van de S3, tot nu. De S3 cabriolet zal dezelfde specificaties krijgen als de hatchback versie.

Bentley Continental GT V8 S / GTC V8 S
Ruimte in het modellen-gamma is er altijd, Bentley heeft de Continental GT V8 sportiever gemaakt en een ‘S’ toegevoegd aan de type-aanduiding.

BMW 4-serie
De 4-serie is lang geen geheim meer, na de onthulling in juni. Toch heeft de auto nog nooit op een motor show gestaan en krijgt de IAA de primeur.

BMW i3
Een maand geleden werd de i3 onthuld in ‘i-stores’ over de wereld, in Frankfurt is de auto voor het eerst te zien op een motor show.

BMW i8
Naast de i3 stadsauto, staat ook de i8 op de beursvloer, voor het eerst zal het productie model getoond worden nadat het concept model indruk maakte de afgelopen jaren.

BMW X5
Wie in een BMW graag wat hoger rijdt, kiest voor de X5. Inmiddels is het model toe aan de 3e generatie en is op veel vlakken verfijnt.

BMW X5 e-Drive
Het productiemodel wordt gezelschap gehouden door een concept model met hybride aandrijving.

Caterham Seven 160
Het legendarische model dat nog steeds leeft als Caterham of Donkervoort, waarbij Caterham het met een stuk minder power moet doen. De auto heeft een nieuwe 0,6 liter 3-cilinder motor gekregen die circa 84 pk produceert.

Citroen Cactus
Creatieve namen waren waarschijnlijk op, het geplaagde Citroen noemt zijn nieuwe concept model Cactus. Over de auto is nog weinig bekend.

Citroen C4 Picasso
Begin dit jaar kwam Citroen met een concept, dat in ongewijzigde vorm op de weg is gekomen. De auto rijdt inmiddels al rond op de weg toch is het motor show debuut pas op 10 september.

Chevrolet Camaro
Primair bedoelt voor de Amerikaanse (met name Verenigde Staten) markt, toch heeft de vernieuwde Camaro zijn debuut in Duitsland. Wellicht in een poging van Chevrolet om de auto interessanter te maken voor de Europese markt.

Dacia Duster
Fantastisch nieuws van Dacia, de Duster is vernieuwd met extra chrome, LEDs en een nieuwe grille.

Ferrari 458 Speciale
Waarschijnlijk één van de belangrijkste primeurs van de IAA is de opvolger van de 430 Scuderia, de 458 Speciale.

Ford S-Max Concept
Klanten van Ford geven aan dat ze de S-Max het liefst ongewijzigd zien, het concept model van de S-Max zal daarom bekend voorkomen.

Hyundai i10
Het Koreaanse merk Hyundai is de laatste jaren goed bezig, daar wordt nu een auto aan toegevoegd die mogelijk in grote getallen gaat verkopen, de i10 stadsauto.

Infiniti Q30
Het luxe-model van Nissan wil graag de concurrentie aan met de BMW X1 en Audi Q3. De Q30 zou op het MFA-platform staan, wat Mercedes-Benz heeft ontwikkeld onder andere voor zijn A-klasse en CLA-klasse.

Jaguar Q-type
Een nieuw ‘type‘ voor Jaguar, de Q-Type is een crossover model dat een stijlvol alternatief biedt voor de BMW X3 en Audi Q5.

Kia Niro Concept
Hoogzitten is populair de laatste jaren en Kia wil ook een stukje van de taart, De Niro Concept toont een mogelijke optie.

Lamborghini Gallardo LP570-4 Squadra Corse
De Gallardo loopt al een tijdje op zijn einde, toch knijpt Lamborghini de laatste druppels uit het model. Vorig jaar stond de Tecnica Edizione in Parijs, dit jaar is het de Squadra Corse. Is dit nu echt de laatste Gallardo? Met deze auto pakt Lamborghini in ieder geval niet de headlines.

Land Rover Discovery Facelift
De Discovery is toe aan opfris beurt, elementen van de nieuwe Range Rover en de obligate LEDs zullen worden toegepast op het facelift model.

Land Rover Range Rover Evoque Facelift
Ook de Evoque wordt aangepakt, vanaf de IAA wordt de auto standaard geleverd met ZF’s nieuwe 9-traps automaat.

Lexus LF-NX Concept
Verrassing uit Japan, een nieuw crossover concept model! De auto is nog een concept maar voorspelt dat de Toyota groep ook de strijd aangaat met de BMW X3 en Audi Q5.

Mercedes-Benz GLA
Verrassing uit Duitsland, een nieuw crossover model! Mercedes-Benz gaat de strijd aan met de BMW X3 en Audi Q5 met de GLA.

Mercedes-Benz S-klasse Coupé
Het is nog niet zeker of de S-klasse Coupé daadwerkelijk zijn debuut maakt maar alle voortekenen wijzen erop. De auto zal breken met de CL traditie en biedt een meer gebalanceerd, minder opvallend design.

Mercedes-Benz S500 Plug-In Hybrid
Een hybride versie van de S-klasse was er al toen de auto voor het eerst werd getoond, nu wordt daar een plug-in hybride versie aan toegevoegd. Het vinden van een beschikbare laadpaal wordt zo een nog grotere uitdaging.

Mercedes-Benz S63 AMG
Ook geen geheim meer, wel voor het eerst op een motor show, de S63 AMG.

Nissan X-Trail
Ook de nieuwste versie van Nissan’s X-trail is te zien in Frankfurt.

Opel Insignia Facelift
De Opel Insignia is toe aan een Facelift, voordat het model wordt vernieuwd gebaseerd op het Monza Concept. Ook wordt er een nieuw modelvorm geïntroduceerd, de Insignia Country Tourer.

Opel Monza Concept
Geen auto die we op de weg kunnen verwachten, wel een toekomst visie van Opel.

Peugeot 308
Het alternatief voor de Volkswagen Golf beleefd zijn debuut op de IAA, inclusief een extra sportieve 308 R in concept vorm.

Porsche 911 50 Years Anniversary Edition
De nieuwe (991) 911 met een retro jasje, om te vieren dat de 911 inmiddels 50 jaar bestaat.

Porsche 911 Turbo & Turbo S
De nieuwe Turbo rijdt inmiddels ook al rond, op de IAA wordt de auto voor het eerst getoond op een motor show.

Porsche 918 Spyder
Jaren nadat de 918 Spyder in concept werd getoond, is nu eindelijk de productie versie klaar.

Porsche Panamera Facelift
De Panamera is toe aan zijn Facelift, waarbij met name op de diesel versie grote wijzigingen zijn aangebracht.

Volkswagen e
Ook van Volkswagen een elektrisch offensief, met de e-Golf en e-Up!

Volkswagen Golf R
Naast elektrisch ook power, de Golf R met 300 pk uit een 4-cilinder motor.

Volvo Concept Coupé
De nieuwe designer van Volvo, Ingenlath laat zijn eerste concept zien en daarmee een toekomst visie voor Volvo.Categorie(ën)