Hybride Range Rover in Frankfurt 2 minutes leestijd

Land-Rover-Range-Rover-Hybrid-2014
Tijdens de presentatie van de nieuwe Range Rover werd duidelijk dat een hybride variant niet lang op zich zou laten wachten. Nu blijkt dat het slechts een jaar later is wanneer de hybride SUV voor het eerst te zien zal zijn op de IAA Frankfurt. Als basis dient de TDV6 motor met 8-traps automaat, gekoppeld aan een 34 kW elektromotor. Het opgegeven verbruik van 1 op 15,6 en een uitstoot van 169 gram co2 per kilometer is zeer gering voor een Range Rover. Tijdens de Frankfurt Motor Show zal Land Rover de prijzen bekend maken, begin volgend jaar staat de auto in de showrooms.

Gewicht
Na de grote gewichtsbesparing van de Range Rover, wordt daar nu weer massa aan toegevoegd, 120 kg aan elektrotechniek. Door de toevoeging van de 34 kW sterke elektromotor, komt het gecombineerde vermogen wel op 340 pk en 700 Nm. Goed voor een sprint naar 100 km/h in 6,9 seconden (Range Rover Sport 6,7 seconden) en een topsnelheid van 218 km/h (Range Rover Sport 225 km/h). Tot 48 km/h kan er 1,6 km puur elektrisch worden gereden.

Luxe
Inzittenden zullen niets merken van de hybride techniek, de volledige ruimte en niveau van luxe blijft hetzelfde. De Range Rover onderscheidt zich in het SUV segment door de off-road capaciteiten, Land Rover beloofd dat ook daar geen concessies zijn gedaan.

Silk Trail
Om te bewijzen dat de Hybride even goed gekozen kan worden voor een serieuze off-road rit, zal de Hybride Range Rover op 22 augustus beginnen aan een tocht van 16.000 kilometer tussen het Europa en Azië. In Oktober moet de auto aankomen bij het hoofdkantoor van zijn eigenaar, Tata Motors in Mumbai.Categorie(ën)