Monza toont toekomst van Opel 2 minutes leestijd

Opel Monza Concept 2014 design language
Het Duitse automerk Opel verkeerd nog steeds in een crisis. Het heeft besloten fabrieken te sluiten wegens overcapaciteit en ook het dealer netwerk heeft het erg zwaar. Opel heeft behoefte aan een vernieuwende visie voor de toekomst. Meet the Monza.

Toekomst
Zoals het een concept auto betaamd, is de styling modern en opmerkelijk, wordt er veel innovatie toegepast en zeer efficiente range extended aandrijving.

Styling
Op foto’s blijft design moeilijk te beoordelen, daarom verteld Opel erbij dat het sculptuur 4,69 meter lang is. Op de foto is te zien dat het design clean en functioneel is, de enorme vleugeldeuren zullen we waarschijnlijk nooit terug zien op een Opel productiemodel. Design elementen zullen als eerste op de nieuwe Insignia worden toegepast, die volgend jaar wordt verwacht.

Innovatie
De Monza kijkt verder dan een digitaal instrumentarium, aanduidingen worden gedaan door 18 LED projectoren die over de volledige breedte een multifunctioneel dashboard vormen. Opel duidt de Monza aan als een Human-Machine-Interface, wat betekend dat de auto een ergonomisch design heeft en alleen relevante informatie en instellingen weergeeft tijdens het rijden.

Car-to-Car
Een visie van het verbinden van auto’s in het verkeer bestaat al geruime tijd, designstudio Pininfarina heeft de Sintesi, BMW heeft Connected Drive, Opel noemt het Car-to-Car. Het systeem werkt hetzelfde als wat de concurrenten ontwikkelen, door de verbinding met overig verkeer kunnen ongelukken worden voorkomen en de verkeersdoorstroming verbeterd.

Aandrijving
Weinig details heeft Opel vrijgegeven over de aandrijving, wel is duidelijk dat het gaat om de Range-Extender aandrijflijn van de Ampera/Volt. Een nieuwe 1 liter 3-cilinder, SIDI Turbo motor die op gas loopt is gekozen als generator.

Drive!2022
De toekomstvisie van GM voor Opel is vastgelegd in het Drive!2022 plan, waarmee Opel weer winstgevend en toonaangevend moet worden. De doelen zijn ambitieus, over 2 jaar moet Opel break-even draaien, het marketing roer moet om voor een beter imago en het marktaandeel moet omhoog. Om dit bereiken moet er volgens de strategie voor 2016 23 nieuwe modellen en 6 nieuwe motoren moeten worden ontwikkeld.Categorie(ën)