Nieuw gezicht voor de A8 1 minute leestijd

Audi-A8-Facelift-2014 officieel
Audi heeft de details en foto’s van de A8/S8 vrijgegeven voor de officiële onthulling op de IAA Frankfurt van volgende maand. De auto is voorzien van nieuwe motoren, verbeterde techniek en het uiterlijk is strakgetrokken. Veel aandacht gaat uit naar (na Quattro) het belangrijkste kenmerk van Audi, LEDs. De auto wordt nu standaard geleverd met LED techniek koplampen, MatrixBeam technologie is optioneel.

More Powerr
Alle motoren zijn krachtiger geworden, terwijl er iets is gewonnen aan CO2 uitstoot en bespaart op benzine of diesel verbruik. Het 4.2 TDI Clean Diesel topmodel levert nu 385 pk, tegenover 350 pk voor het uitgaande model. Bij de benzine motoren is het vermogen winst iets minder, de 4.0 TFSI heeft nu 435 pk tegenover 420 pk in het vorige model. De auto is wel uitgerust met COD (Cylinder On Demand systeem), wat cilinders kan uitschakelen wanneer mogelijk.

MatrixBeam
De nieuwe LED technologie MatrixBeam verzekerd de bestuurder van goede belichting in alle omstandigheden. 25 individuele LEDs vormen de koplampen, die op basis van de navigatie, wegomstandigheden en tegenliggers opereren.

Veranderingen
Kleine wijzigingen zijn gemaakt aan de vormgeving van de auto, zoals altijd aangepaste bumpers voor en achter, een nieuwe grille en motorkap. In de auto is meer geluiddemping aangebracht, kleine wijzigingen in het interieur en een verbeterde kofferruimte. Wie de auto wil bestellen, krijgt nu ook nieuwe opties voor technologie, kleuren, velgen en decoratiepakketten. Vanaf januari volgend jaar wordt begonnen met de levering van de A8 Facelift.



Categorie(ën)