Mk7 Golf R heeft 300 pk 2 minutes leestijd

Volkswagen Golf Mk7 R 2014
Wie een Golf GTI wat tam vindt, kan bij Volkswagen ook terecht voor de Golf R, het Golf topmodel. De 4-cilinder 2 liter TFSI motor in het vooronder levert een maximaal vermogen van 300 pk en 380 Nm koppel. Dat is pas een hot-hatch! Wie de auto wil rijden moet nog wel even geduld hebben, levering start in de zomer van volgend jaar.

S3?
De nieuwe Golf R heeft veel gemeen met de Audi S3, ruwweg hetzelfde chassis, vermogen en ook 4-wielaandrijving. voordat het vermogen naar alle 4 de wielen wordt gestuurd, gaat het bij de voor- en achteras langs een elektronisch differentieel. Het 4Motion systeem is uitgerust met een Haldex-koppeling van de 5e generatie die in staat is om 100% van het vermogen naar de voor- of achteras te sturen. Het XDS+ elektronische differentieel samen met het traction control zorgt voor altijd optimale acceleratie of remkracht per wiel.

Handgeschakeld
Wie veel waarde hecht aan zelf schakelen, kan dat doen met de 6-handbak. Echter zou voor de prestaties een keuze voor de 6-versnellingen DSG logischer zijn, het scheelt 0,4 seconden in de acceleratie naar 100 km/h. Voor de topsnelheid maakt het geen verschil, de Golf R is altijd begrensd op 250 km/h.

Sportief
De Golf R staat 20mm lager op een aangepast ophanging, die optioneel is te verstellen met DCC (Dyanmic Chassis Control). De bestuurder krijgt de keuze uit Eco, Normal, Comfort, Race en Individual. Bij de laatstgenoemde kan een eigen profiel worden samengesteld voor bijvoorbeeld de demping, versnellingsbak en gasrespons.

Optisch
Wanneer je groot geld uitgeeft aan een Golf is dat natuurlijk te zien, aangepaste agressieve bumpers, een dubbele dual-uitlaat geïntegreerd in de diffuser en grote velgen geven weg dat het geen standaard Golfje is. Binnen zijn sportstoelen gemonteerd en Golf R specifieke decoraties.Categorie(ën)