458 Speciale is de nieuwe 430 Scuderia 2 minutes leestijd

Ferrari 458 Speciale
4 jaar na de presentatie van de 458 Italia op de IAA, komt Ferrari met haar meest krachtige V8 aangedreven auto ooit, de 458 Speciale. Op veel punten is aerodynamica, aandrijving en rijdynamiek aangepakt. Door een power-upgrade naar 605 pk, accelereert de auto nu in 3 seconden naar 100 km/h, 200 km/h is in 9,1 seconden bereikt. Op de IAA Frankfurt zal de auto voor het eerst aan het grote publiek worden getoond.

Dieet
In 2009 stonden de klanten in de rij voor de 458 Italia, wie er een bestelde moest anderhalf jaar geduld hebben voordat de auto werd geleverd. Toch verkozen veel Ferrari eigenaren de hardcore 430 Scuderia boven de 458 Italia, als de meer vergenoegende rijders auto.
Een van de factoren die dit bepalen is het gewicht van de Italia, afhankelijk van de gekozen opties bijna anderhalve ton. Net als bij de Scuderia is er op alle mogelijke plekken gewicht bespaart, de Speciale legt daardoor slechts 1290 kg in de schaal. Alle aanpassingen aan de 458 zorgt voor een rondetijd van 1:23.5 seconden op Fiorano, anderhalve seconden sneller dan de Italia en slechts een halve seconde langzamer dan de nieuwe F12berlinetta.

Actieve Aerodynamica
Een nieuw sportwagen zou niet compleet zijn zonder het hippe actieve aerodynamica. Het concept is niet nieuw, de Pagani Huayra heeft het en de nieuwe LaFerrari die dit jaar werd onthuld. Het ‘AA’ systeem wat Ferrari heeft ontwikkeld, is niet alleen bedoeld voor de Speciale maar ook voor andere modellen van de sportwagen bouwer.

Driften voor dummies
Wanneer er een nieuwe Ferrari uitkomt, buitelen websites over elkaar heen om de eerste crash te rapporteren. Reden om SSC te ontwikkelen, Side Slip Angle Control is een elektronisch systeem dat het koppel tussen de 2 achterwielen kan verdelen en communiceert met het traction control systeem. Natuurlijk is het geen systeem dat overmoedige bocht entree snelheid verhelpt, SSC is bedoeld om de auto beter te controleren op de limiet.Categorie(ën)