Jaguar XJ krijgt facelift 1 minute leestijd

Jaguar-XJ-Facelift-2014
De laatste Jaguar XJ rijdt al 4 jaar rond dus tijd voor een facelift. Hoewel het woord upgrade misschien beter is aangezien er uiterlijk amper iets is veranderd. Verbeteringen zijn wel te vinden in het interieur en techniek.

Nog meer luxe
Verbeteringen zijn gemaakt aan de hoofdruimte en stoelen (nu met massage functie) voor de achterpassagiers. Ook is de achterwielophanging van de LWB (Long Wheelbase) uitvoering aangepast wat het rijden comfortabeler moet maken. Met de 8-traps automaat is Jaguar nog bezig om de juiste ratio-verhoudingen te vinden.

Start-Stop
Jaguar’s start-stop systeem is na aanpassingen nu standaard op alle uitvoeringen van de XJ. Voor het systeem is een 2e accu in de auto geplaatst die uitsluitend het starten van de motor op zich neemt. Ook claimt Jaguar dat de motor sneller start dan dat de bestuurder zijn voet van de rem naar het gaspedaal kan bewegen.

Conversation Assist
Een noviteit is het Conversation Assist, waarbij microfoontjes stemmen via de luidsprekers versterken. De functie is alleen verkrijgbaar samen met het Meridian Reference Audio System dat 26 speakers telt.Categorie(ën)