Nieuwe Duitse supercar Sin R1 1 minute leestijd

Sin R1 Goodwood Festival of Speed 2013
Op het Goodwood Festival of Speed waren het niet alleen de grote merken die pk-bommen meebrachten, ook kleine merken zoals Sin GmbH reden hun auto’s op de hill climb. Sin presenteerde zijn R1 eerder op de 2013 Autosport International Show in Birmingham en bleef daardoor onder de radar. Met alle toeschouwers en journaille op het landgoed van Lord Earl March was aandacht wel verzekerd. Het bedrijf gevestigd in München, heeft de LS3 6.2 liter V8 motor van de Chevrolet Corvette genomen, gekoppeld aan de transmissie van de Porsche GT2 en geplaatst in hun eigen buizenframe. De Sin R1 moet het opnemen tegen de snel gevestigde namen van kleine supercarbouwers zoals Koenigsegg, Pagani en Gumpert.

One-Off
De witte R1 die de heuvel beklom, is vooralsnog de enige geproduceerde auto door Sin. De aandrijving is goed voor 525 pk, wat 1.300 kg vooruit moet bewegen. De opgegeven specificaties zijn indrukwekkend, een sprint naar 100 km/h in 2,5 seconden en een topsnelheid van 320 km/h. De aerodynamische vormgeving zou volgens Sin goed zijn voor een downforce van 275 kg.

Racing
Of Sin de R1 daadwerkelijk in (gelimiteerde) productie gaat nemen, is nog niet zeker. Op dit moment is nog niet bekend gemaakt wat de prijs is voor de auto en waar deze is goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg.



Categorie(ën)