S-klasse Pullman gespot 1 minute leestijd

Mercedes-Benz S-klasse Pullman 2015 spyshot
De vele versies van de nieuwe Mercedes-Benz S-klasse worden inmiddels regelmatig gespot, na de S-klasse coupe heeft Worldofcarfans nu de Pullman versie gespot. De auto vult het gat op dat het gestopte Maybach achterlaat. Volgens Mercedes-Benz is de S-klasse vanaf het begin ontworpen als opvolger van de Maybach 57 en 62.

Pullman
De gespotte Pullman is voorzien van minimale camouflage, alleen de logo’s, koplampen en ramen van de achterdeuren zijn afgeplakt met mat-zwart plastic. De huidige S-klasse SWB en LWB meten respectievelijk 5116 mm en 5246 mm, niet voldoende voor de grote bazen van deze wereld. Het moet gezegd worden, de beenruimte achterin de LWB S-klasse is inderdaad zeker niet voldoende voor de liggende stoelen. De ‘standaard’ Pullman zal ongeveer even lang worden als de Maybach 57s, later volgt nog een extra verlengde Pullman limousine.

V12 en/of hybride
De S-klasse is nu al leverbaar met hybride aandrijving, rond 2015 zal er ook een plug-in hybride met grotere reikwijdte verschijnen. In de Pullman zal in ieder geval een bi-turbo V12 motor verschijnen, die rond de 600 pk moet produceren. De hybride aandrijving zal waarschijnlijk ook te bestellen zijn op de Pullman.Categorie