Jaguar snelste op FoS Hillclimb 1 minute leestijd

Jaguar XJR 8 9 Le Mans Goodwood 2013 Justin Law
Tijdens het Goodwood Festival of Speed kunnen de bezoekers de laatste modellen zien en genieten van Britse lifestyle. Voor de deelnemers is er echter ook een sterk competitief element, wie weet het snelste de 1.16 mijl lange Goodwood hillclimb af te leggen? Dit jaar was dit voor de 5e maal Justin Law, die de Jaguar XJR8/9 in 45.95 seconden wist te beklimmen. Justin Law kent ook het parcours uit zijn hoofd, in 2003, 2005, 2008 en 2009 won hij de hill climb ook in dezelfde auto.

Livestream
Het Goodwood Festival of Speed, met als main event de hilll climbs was dit jaar live te volgen op YouTube. Naast het succes van Justin Law, waren er ook minder fortuinlijke coureurs, onder andere een Porsche 962C, Lotus 98T F1 wagen en de Giugiaro Parcour design concept kwamen niet ongehavend uit de strijd.

2e of 1e?
Sebastien Loeb was in de Peugeot 208 T16 onaantastbaar op Pikes Peak, in handen van de Franse coureur Gregory Guilvert ook bloed snel. De auto reed in 45.86 de heuvel op, net als de Lola-Toyota B12/60 bestuurd door Nick Heidfeld, deze tijden waren sneller dan de Jaguar XJR8/9 maar werden door onbekende redenen gerectificeerd, wellicht later meer hier over.Categorie(ën)