Debuut trackday McLaren 2 minutes leestijd

McLaren 12C GT Sprint 2013
Ondanks de crisis blijven trackdays hot. In Nederland schieten de traject controles, rotondes en drempels als paddestoelen uit de grond en in het buitenland is vaak niet veel anders. McLaren ziet hier een kans en heeft op het Goodwood Festival of Speed een auto speciaal voor trackdays gelanceerd, de 12C GT Sprint. Zoals de naam verklapt wordt de auto gebouwd door McLaren’s race divisie, maar is een stuk minder hardcore dan de 12C GT3 of 12C GT Can-Am Edition. Ideaal voor de petrolheads die willen genieten van een race auto zonder alle ongemakken.

Straat voor het circuit
Als basis voor de auto heeft McLaren GT gekozen voor de MP4-12C straat auto en voorzien van diverse onderdelen uit de 12C GT3. Het oliesysteem, koelsysteem en een centrale radiator zorgen voor een totaal vermogen van 625 pk, een kleine extra van 25 pk ten opzichte van de MP4-12C. Ook in de bochten zal de auto een stuk sneller zijn door een aangepast PCC onderstel, de auto ligt 40 mm lager op het asfalt en staat op 19″ OZ centerlock velgen met Pirelli slicks, die een carbon fiber remsysteem huisvesten. Het wisselen van wielen neemt weinig tijd in beslag, de auto staat op een pneumatisch krik systeem.

Comfort
Elk circuit is anders, daarom kan het onderstel worden ingesteld in 3 modi, die de demping, bodyroll en ESP instellingen aanpassen. In het interieur is het airco climate control systeem behouden, verder is al het onnodige vervangen voor het lichte carbon fiber. Het racestuur is gebaseerd op die uit de GT3, verder is het interieur voorzien van diverse tellers om te zien hoe veel sneller je gaat over het asfalt.

Veiligheid
Uiteraard heeft McLaren gedacht aan alle veiligheidsmaatregelen, er is gekozen voor een FIA rolkooi, 6-punts gordel en blussysteem. Van de baan spinnen zal ook een stuk moeilijker zijn, door een grote spoiler, front splitter, skirts en andere aerodynamische aanpassingen plakt de auto een stuk beter op de weg.
Dit jaar wil McLaren de eerste 20 stuks bouwen, de prijs is vastgesteld op circa € 230.000,- per stuk.Categorie(ën)