2013 verloren jaar voor McLaren F1 1 minute leestijd

McLaren MP4-28 Martin Whitmarsh Teamboss McLaren F1 Jenson Button Sergio Perez
Het Formule 1 team van McLaren is in crisis, nog nooit was een seizoensstart zo slecht als dit jaar. We schreven er al over in het verslag van de Grand Prix van Duitsland, coureurs Jenson Button en Sergio Perez rijden rond in het middenveld. Dit seizoen is de 5e plek (GP van China) het beste resultaat, McLaren verwacht niet dat de MP4-28 (foto) nog kan meedingen in het kampioenschap en focust zich daarom op 2014, het volgende seizoen. Daarmee hoopt de renstal een voorsprong te nemen op de concurrentie, die de auto van dit seizoen blijven doorontwikkelen.

Fouten
Teambaas Martin Whitmarsh is ongelukkig met de prestaties van het team en zegt de fouten die dit zijn seizoen gemaakt, niet opnieuw te maken. De resultaten van dit jaar werken ontnuchterend, de keuze om de focus te leggen op het volgende jaar druist in tegen de principes van McLaren. Elk seizoen wil de renstal races winnen en meestrijden voor het kampioenschap.

Voorsprong
Omdat de grote teams zoals Red Bull Racing, Lotus F1, Ferrari en Mercedes-Benz AMG de huidige auto steeds sneller moeten maken, hoopt McLaren een voorsprong te hebben vanaf de eerste race in 2014. Overigens betekend dat niet dat de ontwikkeling volledig stil ligt, een deel van het team blijft bezig met de MP4-28.



Categorie