AC Schnitzer tuned BMW M6 1 minute leestijd

AC Schnitzer BMW M6 cabriolet 2013
Op Bimmerfest heeft het gerenomeerde Duitse tuning bedrijf AC Schnitzer hun versie van de BMW M6 cabriolet getoond. De auto heeft cosmetische updates gekregen en produceert nu 620 pk in plaats van de al niet misselijke standaard 560 pk. Het koppel steeg met 110 Nm naar 790 Nm totaal, terwijl een aangepaste achterdemper zorgt voor wat extra lawaai. Naast de getoonde cabrio, is nu ook een tuning programma beschikbaar voor de andere M6 modellen.

Kit
Het tuner bedrijf uit Aken begon in 1987 met het tunen van BMW’s en heeft in die tijd een naam opgebouwd voor zichzelf. Naast motorische aanpassingen, levert het stijlvolle body-kits en kenmerkende styling velgen. Op de M6 is een eigen carbon fiber splitter, bumpers en spoiler geplaatst, de velgen zijn verkrijgbaar in 20 en 21 inch. Kiezen voor de velgen gaat samen met een verlagingskit, waardoor de auto 15 mm (voor) en 25 mm (achter) lager op het asfalt staat. Uiteraard kan AC Schnitzer de aanwezige begrenzer wat oprekken voor een topsnelheid van 305 km/h.Categorie(ën)