Opel Monza maakt comeback op IAA 1 minute leestijd

Opel Monza Design Study IAA Frankfurt 2013 preview
Tijdens de IAA Frankfurt van dit jaar zal Opel een design studie presenteren die de naam Monza draagt. In 1977 werd de originele Monza onthuld op dezelfde motor show, alhoewel de dit jaar te onthullen Monza Concept een toekomst visie is op ontwerp en technologie. Tijdens de IAA Frankfurt zal Opel de reacties van het publiek polsen voor de toekomst visie, betiteld DRIVE!2022.

Toekomstmuziek
Uiteraard is de informatie die Opel heeft vrijgegeven, ‘een tipje van de sluier’, waarbij alle informatie tijdens de IAA wordt prijsgegeven. In ieder geval weten we nu dat de auto zal staan voor efficiëntie en connectiviteit, waarmee het aanhaakt bij de grotere merken. Voor de Monza zal gebruik gemaakt worden van materialen en bouwmethodes die vooruitstrevend zijn.

ATS
Insiders weten te vertellen dat de auto vooralsnog op basis van de Cadillac ATS staat. Dit platform biedt veel flexibiliteit, van een viercilinder benzine motor tot een potente V6 diesel. Omdat de Monza Concept geen productiemodel is, maakt het geen verschil, het design en technologie is wat telt. Tijdens de IAA Frankfurt zullen we meer te weten komen over wat Opel in petto heeft voor de toekomst.



Categorie(ën)